U bent hier

InterGemeentelijke Archiefdienst (IGA)

Met volle vaart vooruit
IGA

 

In het najaar van 2015 werd IGA boven de doopvont gehouden. Sinds begin 2016 is het IGA-team voltallig en kwam de archiefdienst op kruissnelheid. IGA staat de komende jaren in voor de uitbouw van het gemeentelijke en OCMW-archief in Izegem, Hooglede, Moorslede, Ledegem, Wielsbeke en Wingene.  

 

Leen Breyne zal als coördinerend archivaris het team aansturen en vormt het eerste aanspreekpunt voor de verschillende besturen. Zij maakt een plan van aanpak voor een goede basiszorg van het archief, op maat van elke gemeente. Samen met Elisabeth Blancke zal ze de inventaris van de aanwezige archiefmaterialen opstellen en werken aan een informatiebeheersplan. Ken Brouwers ondersteunt het team door het toepassen van opgestelde selectielijsten en vernietigingslijsten in de verschillende gemeentelijke archieven. Ken neemt ook het klasseren, schonen en archiveren van dossiers en documenten voor zijn rekening.

 

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden of de berichtgeving over IGA in de pers. De vorderingen van IGA kan je volgen onder ‘verslag’. 

 

Hun contactgegevens vind je hier terug.