U bent hier

Over TERF

De reeds bestaande West-Vlaamse erfgoedconvenants (contracten) met de Vlaamse Overheid van Kortrijk, Ieper en Brugge werden in 2008 uitgebreid met die van TERF, een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultureel erfgoed, in de vorm van een projectvereniging, tussen 7 steden en gemeenten (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden).
Sinds 2012 is TERF vervangen door BIE als naam voor de projectvereniging, maar behouden gebleven als naam voor de erfgoedcel.

 

 

Erfgoedcel TERF is het instrument om dit gemeenschappelijk erfgoedbeleid in de regio in goede banen te leiden. Samen met de vele lokale erfgoedprofessionals en -vrijwilligers wil ze projectmatig hun aanwezige know-how over het rijke en diverse erfgoed van de BIE regio, optimaal laten renderen in een regionaal, toegankelijk, interactief en actueel erfgoedverhaal voor de meer dan 120.000 mensen uit de regio!

 

 

Meer uitgebreide achtergrondinformatie kan je lezen in de convenant voor de beleidsperiode 2015-2020, beleidsplan 2015-2020 en de jaarverslagen (jaarverslag 2015, jaarverslag 2016)