U bent hier

ODIS-Ontmoetingsdag op 9 juni

ma, 22/05/2017 - 13:37

ODIS, de contextuele webdatabank over de geschiedenis van het middenveld, wordt door een toenemend aantal partners en projecten gebruikt voor onderzoek en erfgoedontsluiting. In 2016 ging het aantal steekkaarten opnieuw in stijgende lijn. De gegevensreeksen werden thematisch verbreed, de koppelingen met andere databanken en catalogi versterkt.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert ODIS binnenkort opnieuw een Ontmoetingsdag. Die vindt plaats op 9 juni 2017. We zijn te gast bij de Vrije Universiteit Brussel, thuisbasis van ODIS-partner CAVA (Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven).

Die wil niet enkel de ODIS-invoerders samenbrengen, maar biedt alle geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met de databank. Na een korte stand van zaken kunnen deelnemers kiezen uit drie interactieve workshops. Naast een inleidende sessie voor nieuwkomers wordt er ingegaan op ODIS als instrument voor lokaal historisch en genealogisch onderzoek en op ODIS als tool voor wetenschappelijke (netwerk)analyse. We sluiten de voormiddag af met een groepsgesprek. Na de broodjeslunch kunt u kennismaken met de werking van CAVA en deelnemen aan een rondleiding in de voormalige ijskelders ‘Les Glacières Royales’ in Oudergem, nu eigendom van de VUB.

Het volledige programma kunt u hier raadplegen.

Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven (uiterlijk op 2 juni 2017) is verplicht.