U bent hier

BrouwChallenge-weekend

Een nieuwe bestemming voor de oude brouwzaal van brouwerij Rodenbach
wo, 29/03/2017 - 10:56

In 1998 werd de brouwerij overgenomen door Palm Breweries. De overname bracht nieuwe investeringsmogelijkheden met zich mee en leidde in 2002 tot de bouw van een nieuwe, modernere brouwzaal op de zelfde site, vlak naast de bestaande brouwzaal. Hierdoor kwam de andere ‘oude’ brouwzaal leeg te staan. Gezien de belangrijke historische waarde werd de Oude Brouwzaal (met de aanwezige cultuurgoederen) op 15 oktober 2013 beschermd als monument. Intussen staat de oude brouwzaal reeds 14 jaar leeg zonder enige bestemming.

BrouwChallenge brengt een 30-tal studenten samen die in team een herbestemming bedenken voor de oude brouwzaal van brouwerij Rodenbach. Hulpmiddelen, informatie en advies van experts staan ter beschikking, maar het is aan hen om een overtuigend (business) concept uit te werken en zo de professionele jury te overtuigen.
Komend weekend zijn een aantal momenten voorzien waarop geïnteresseerden (buurtbewoners, professionals,...) welkom zijn.

  • vrijdag 31 maart 2017 (20u-21u): brouwcafé: studenten gaan met buurtbewoners en andere geïnteresseerden in gesprek
  • zaterdag 1 april 2017 (17u30-19u30): presentatiecafé: presentatie en feedbackmoment van de eerste resultaten aan stakeholders, ruimere geïnteresseerden uit de buurt/stad/regio
  • zondag 2 april 2017:
    • 15u-16u30: presentaties van de ontwerpen voor de jury (geïnteresseerden kunnen de presentaties volgen)
    • 17u: prijsuitreiking, receptie en persmoment

Meer info + voortraject, zie http://www.bieterf.be/projecten/brouw-challenge

Volg het verloop van de B(r)ouw Challenge via Facebook.