U bent hier

Contacteer TERF

 

Erfgoedcel TERF
Zuidstraat 3
8800 Roeselare

 

051/ 26 87 49
info@bieterf.be

 

De medewerkers van erfgoedcel TERF staan voor je klaar:

Aline Verbeeck, inhoudelijk stafmedewerker van de erfgoedcel TERF

Na mijn studies Kunstwetenschappen en Archeologie in Gent, hopte ik ongeveer twee jaar van de ene school naar de andere als interim-leerkracht Esthetica,Cultuurwetenschappen, Muziek, Nederlands en Engels. Daarna deed ik ervaring op als gids voor verschillende tentoonstellingen in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Naast gidsbeurten voor volwassenen verzorgde ik ook de rondleidingen voor jongeren en de ontdekkingstochten voor kinderen. Hierbij kon ik aan den lijve het belang van goede educatieve pakketten ondervinden.

Daarna keerde ik terug naar mijn roots (ik ben geboren en getogen in Izegem) en bouwde ik als educatief medewerker van TERF pakketten uit voor de verschillende musea. Tijdens deze periode schoot ook het Odiel Defraeye project uit de startblokken.

Vanaf 1 december 2010 ging ik een nieuwe uitdaging aan en werk ik als inhoudelijk stafmedewerker. Een functie die heel veel leuke vooruitzichten biedt en waar ik met veel enthousiasme mijn schouders wil onderzetten.

aline@bieterf.be

tel. : 0497/ 40 82 80  

 

 

 

 

 

  Diethard Vlaeminck, inhoudelijk stafmedewerker van de erfgoedcel TERF (tijdelijke functie)

  Na het middelbaar wisselde ik Ruddervoorde in voor Gent en een opleiding geschiedenis.
Al vrij snel werd het mij duidelijk dat ik praktisch aan de slag wou gaan met het  verleden en dit voor een breder publiek. Na mijn master besloot ik dan ook om de lerarenopleiding te volgen.
In dezelfde periode was ik als jobstudent en vrijwilliger actief in het Gentse erfgoedveld, waarbij de focus lag op collectiebeheer en -registratie. Via een korte passage bij CO7 en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, waar ik meer ervaring kon opdoen met de werking van erfgoedbanken en digitalisatie van erfgoed, zal ik de komende maanden actief zijn bij erfgoedcel TERF.

  diethard@bienet.be
  tel. : 0497/ 40 82 80 

 

 

Hugo Verhenne, stafmedewerker publiekswerking van de erfgoedcel TERF

Geboren te Deinze op 4 oktober 1962, woon ik nu als ‘aangespoelde' Oost-Vlaming toch al zo'n 12 jaar in West-Vlaanderen.

Werken in West-Vlaanderen deed ik al vroeger, in de bibliotheeksector, sinds 1989 tot 1991 in Oostrozebeke als bibliotheekassistent, sinds '91 tot 2001 als bibliothecaris in Moorslede. Nadien maakte ik de opstart en uitbouw mee van het - ondertussen tot LOCUS samengesmolten - steunpunt VCOB (Vlaams Centrum Openbare Bibliotheken) als bibliotheekconsulent voor West-Vlaanderen.

Op mijn 45ste vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere sector en zo kwam ik begin 2008 terecht bij de erfgoedcel TERF. Een onbekende en boeiende erfgoedwereld ging voor mij open.

Mensen op een alledaagse manier laten proeven van erfgoed, hen ermee besmetten en verleiden tot passieve en/of actieve deelname. Daar ga ik voor!

Tenslotte staat erfgoed dichter bij jou dan je denkt!

hugo@bieterf.be

tel. 0496/ 80 82 86